Näin tanssittaa menomono

Lapissa tanssin parissa voi rentoutua ympäri vuoden. Päiväsaikaan varustus voi olla monot ja hikinen hiihtoasu ja illalla hieman siistimpi vaatetus ja kunnon tanssikengät.

Tunturikeskusten tanssiparketeilla tapaa usein paikallisia aktiiviharrastajia. Seuratanssiharrastus on rantautunut Lappiin ja tanssiseuroja löytyy tunturikeskusten lähettyviltä mm. Rovaniemeltä, Kemijärveltä, Kittilästä, Sodankylästä ja Ivalosta.

Tanssiseura Menomono perustettiin 23.5.2004. Innokkaita tanssin harrastajia oli tuolloin n. 20, mutta nopeasti väkimäärä kasvoi ja nykyään menomonolaisia on jo n. 150. Säännölliset, viikoittaiset tanssiharjoitukset Kittilässä, Kolarissa ja Muoniossa ovat tuoneet monelle liikkumisen iloa ja sosiaalista kanssakäymistä rennon ja rehdin porukan kanssa.

Kahden tunnin harjoituksissa nauru ja hiki irtoaa, lajista riippuen joskus todella runsaana. Ruotsista rantautunut bugg kysyy kestävyyttä ja pohjelihaksia. Lattareissa (esim. cha cha, rumba) lanne liikkuu ja oman vartalon käyttö harjaantuu. Usein vartalosta löytyy lihaksia, joita ei tiennyt olevankaan. Rauhallisemmissa tansseissa, esim. hidas valssi, liikkeiden sulavuus yhdistettynä rauhalliseen musiikkiin tuottaa monelle suurta nautintoa. Tanssilajien kirjo on niin laaja, että sieltä jokainen löytää omansa. Kaikki tanssilajit lisäävät kestävyyttä, kiihdyttävät aineenvaihduntaa, parantavat kehonhallintaa ja vähentävät stressiä. Esimerkiksi kunnon tanssi-illan aikana kaloreita kuluu tunnin aikana n. 300 kcal ja kun tempoa lisätään päästään jopa 360 kcal:iin tunnissa. Rauhallisilla tanssilajeilla on myös lihaksia palauttava vaikutus.

Tanssiseura Menomono toivottaa harjoituksiinsa tervetulleeksi kaikki halukkaat ympäri Suomen. Mukaan tarvitaan rento asu, tanssikengät ja kävelytaito.